Cafe Tramvay’dan akıllara zarar ‘ağaç koruması’

19 Mart 2019 16:16
İzmit Yenicuma bölgesinde faaliyet gösteren Cafe Tramvay’ın ön tarafında yapılan bölümün içine hapsedilen ıhlamur ağaçları kurumaya terk edildi

İzmit Yenicuma bölgesinde, Turgut Özal Köprüsü’nan alt tarafında faaliyet gösteren cafe Tramvay’ın ön tarafında yapılan bölümün içinde kalan ıhlamur ağaçları kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Kafenin içinde kalan ağaçların oldukça fazla bir şekilde budandığı, çatı bölümünde de dalların çatıyla birleşme noktasının tıkanarak ağaçlara nefes aldırılmadığı görüldü. Ağaçların adeta kafenin içine hapsedilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu projeye belediyenin nasıl izin verdiğini sordu.

BUNA NASIL İZİN VERİLDİ?

Uzmanlar ise bu ağaçların yağmur sularını alamadığını, gereğinden fazla budama yapıldığı ve tam anlamıyla fotosentez yapamayacağını belirterek, “İçeriden kalan ağacın taçlarıyla dışarıdaki ağacın taçlarına bir bakın. Ne kadar büyük bir fark olduğunu göreceksiniz. Ağacın üzerine yağan yağmur suları köklere kadar inemiyor. Ayrıcı içeride kalan bölümde yapılan budama da standartların dışında. Belediyenin buna izin vermemesi gerekirdi. Bir süre sonra bu ağaçların kuruma olasılığı var” yorumunu yaptı.


Geçtiğimiz yıllarda yerlere kadar uzanan dallardan, vatandaşlar ıhlamur topluyordu...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X