Çakar’dan Özlü’ye: Dilinin altındaki baklayı çıkar

17 Şubat 2022 10:43
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün, “CHP’lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir liderleri olsaydı Atatürk’ün heykellerini yıkarlardı” ifadelerine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, “Kendince reis ilan ettiğinin, ‘Yasin, senin neden bıyığın yok’ talimatına uyarak, bıyık bırakan küçüklersiniz ve öyle kalacaksınız. Özlü, kendine gel ve dilinin altındaki baklayı çıkar” dedi

Başiskele Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “CHP’lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir liderleri olsaydı Atatürk’ün heykellerini yıkarlardı” ifadelerini kullandı. Yaşanan gelişme üzerine Özlü’ye bir tepki de CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’dan geldi, Çakar, “Kendince reis ilan ettiğinin, ‘Yasin, senin neden bıyığın yok?’ talimatına uyarak, bıyık bırakan küçüklersiniz ve öyle kalacaksınız. Özlü, kendine gel ve dilinin altındaki baklayı çıkar” dedi.

“SKANDAL AÇIKLAMA”

Çakar’ın açıklaması şöyle: “Akp'li hasbelkader Belediye Başkanı olmuş Yasin Özlü, her aklıbaşında yurttaş için skandal açıklamaya imza atmış. ‘Erdoğan gibi liderleri olsa, Atatürk’ün heykelini yıkarlar.’ Beyefendi, işte tam da bu yüzden çıkarları peşinde siyaset yapmak ile, bu ülkeye gönül vermek, canını vermeye hazır olmak, farklı şeylerdir; bu ülkenin kurucu önderinin ilke ve inkılâplarından ayrılmıyor, izinde yürüyoruz. Tam da senin gibi gaflet ve delâlet içinde olanların karşısında dikiliyoruz.

“YASİN SENİN NEDEN BIYIĞIN YOK”

Sizin, neden Atatürk düşmanlığı içerisinde olduğunuz, cümlenizde saklı. “Erdoğan gibi liderimiz var, Atatürk”ü de, eserlerini de yıkarız” diyorsunuz. Ancak unutmayın ki; sizin ağababanız, bu ülkede Atatürk’ün eserlerini, sata sata bitiremedi. Siz, bir hiç bile değilsiniz. Sadece, kendince reis ilan ettiğinin, ‘Yasin, senin neden bıyığın yok?’ talimatına uyarak, bıyık bırakan küçüklersiniz ve öyle kalacaksınız. Özlü, kendine gel ve dilinin altındaki baklayı çıkar.

“PROVOKASYON KOKAN CÜMLE”

Bir ülkeyi yoktan var eden Mustafa Kemal Atatürk ile sadece bir siyasi parti Genel Başkanı’nı kıyaslamak, haddinize düşmez. Seni hayal edemeyeceğin mevkiye getiren Genel Başkanın ile ülkeyi yoktan var eden Mustafa Kemal Atatürk’ü kıyaslamak, boyunu da haddini de aşar. Provokasyon kokan, bir yanında popülizm, bir yanında biat kültürüne hizmet eden cümleler, seni ezer geçer. Yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X