CHP'li Alan'dan MİA Projesine destek geldi

30 Ocak 2018 13:37
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Meclis üyesi ve Saraybahçe eski Belediye Başkanı mimar Metin Alan, MİA Projesi’nin desteklenmesi gerektiğini belirterek ''Doğruya doğru eğriye eğri demek lazım'' dedi

CHP Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi ve eski Saraybahçe Belediye Başkanı Metin Alan, İzmit'te basın mensupları ile bir araya geldi. Kocaeli'de yapılacak olan Merkezi İş Alanı (MİA) projesi hakkında bilgi veren Alan, projenin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

DOĞRUYA DOĞRU, EĞRİYE EĞRİ

İzmit'in coğrafi yapısı açısından dağlık bir bölge olduğunu belirten Alan, "Bu bölgelerde başka bir şey aramamak lazım. MİA Projesi bu bölgede uygulanmalı. Ahmet’in, Mehmet’in rantı değil. Öküz altında buzağı aramayalım. Ben CHP’liyim. 13,5 sene meclis üyeliğini yaptım. Doğruya doğru eğriye eğri demek lazım. Karşı taraf siyasi olarak öne geçmesin diye düşünmemek lazım. Bu proje buralara değer katacaktır. Ben şuna karşıyım, 3-4 kat bina yapalım, alanı işgal edelim. Bu doğru değil. 3-4 kat verilen binalar yarın öbür gün kentsel dönüşüme girer. Kat adetlerini 6-7 kat yapalım dedim. En çok yapılacak binamız 10 kat olacak. Biz deprem yaşadık. Yüksek katlı binadan korkarız" dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X