CHP’li vekiller Sarıbay’ı ziyaret etti

19 Aralık 2018 16:40
CHP İzmir milletvekili Kani Beko ve CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi CHP İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Beko, “Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Başta İzmit daha sonra Kocaeli’de CHP’nin olmasını istiyoruz” dedi

CHP İzmir milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko ile eski milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi bugün katıldıkları bir kongre sonrası CHP İl Örgütünü ziyaret etti. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ziyaretlerinden ötürü Kani Beko ve Süleyman Çelebi’ye teşekkür etti. Ziyaret esnasında konuşan İzmir Milletvekili Kani Beko şunları söyledi: “Ziyaret amacımız partimizi ve dostlarımızı görmek için. Biliyorsunuz ana konumuz ekonomik kriz ve iş cinayetleri. Mecliste de bütçe tartışmaları var.

İZMİT ÖNEMLİ

Bütçenin içerisinde işsizler için istihdam yok. 2002’den bu yana özelleştirme ve taşeronlaşma başladığından beri binlerce arkadaşımızı iş cinayetlerinde kaybettik. İLO üyesi olmamıza rağmen kriterlere bir türlü uyamadık. 10 milyona yakın asgari ücretle çalışanların bir beklentisi var. Başta Genel Başkanımızın asgari ücretin 2 bin 200 lira olmasını açıkladı. İşsizliğin önlenebilmesi için demokratik bir anayasaya ihtiyacı var. Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli. Her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Başta İzmit daha sonra Kocaeli’de CHP’nin olmasını istiyoruz.”  

ADALET BİTMİŞ

Süleyman Çelebi ise “Türkiye’nin birinci sorunu bence hukuksuzluk ve adaletsizlik. Adaletin bittiği noktadayız. Emeğin başkentinde emekçilere tarihi bir görev düşüyor. Hangi siyasi anlayışta olurlarsa olsunlar bu süreç onlar için son çare. Fatma Kaplan Hürriyet’e de adaylığında başarılar diliyorum. Sosyal demokrat belediyeciliğin bir kez daha yeniden kazanımını diliyorum” dedi.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X