CHP’liler meclis toplantısına alınmadı!

15 Şubat 2018 15:13
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına girmek isteyen CHP'liler meclis salonuna alınmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bugün gerçekleştireceği meclis toplantısına İl Örgütü olarak girmek isteyen CHP’lilere engel olundu. Meclis önünde toplanan CHP’lilerin güvenlik önlemi açısından içeri alınmaması üzerine partililer meclis önünde beklemeye başladı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay toplu halde giremedikleri takdirde kendisinin de meclise girmeyeceğini belirterek, “Burada gördük ki korku var. Bugün böyle bir önlem alınmış. Buradaki arkadaşlarımız güvenliği bozacak birşey yapmaz. Bugünkü gündemde MİA Projesi'yle ilgili konu sevindirici. CHP’nin MİA’ya karşı olduğu söylemleri asılsızdır. Eksikler giderildiğinde MİA, İzmit için lazım. Bazı şahıslara yönelik rant kabul edilemez. Aynı zamanda Gebze’de kentsel dönüşüm konusu var. Bu hakların da vatandaşlara verilmesini istiyoruz. Belediyenin hukuk devletinde vatandaşını koruması lazım” ifadelerini kullandı.

BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

CHP’lilerin meclise alınmaması üzerine CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay meclis önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Meclis önündeki açıklamasında Sarıbay, “Önergenin bugün meclisten geri çekilmesini istedik ama maalesef geri çekilmediği gibi bizim meclise girmemizi engellediler. Bize girebilirsiniz dediler ama biz Gebze’den gelen arkadaşlarımız gelmiyorsa girmeyiz dedik. Belediye meclis toplantıları halka açık olur. Ama maalesef halktan uzaklaşan iktidar bizim girmemize engel oldu. Gebze Belediye Başkanına ‘Gebzeliler geldi sen neredesin’ dedim, ‘bilseydim ben gelirdim mahalleye’ dedi. Ben de kendisine ‘sana ulaşmak mümkün değil’ dedim. Ben bu konunun takipçisi olacağım. İki arkadaşım içerde kaldı biri bu ranta hayır demek için ikincisi ise Necmi Özen isimli avukatın uzaklaştırılma talebi için” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ DEĞİLİZ, HAK SAHİBİYİZ

CHP Gebze eski İlçe Başkanı Recep Dursun, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının yapılacağı salonun önünde yaptığı açıklamada, Gebze’de bir türlü çözülmeyen tapu sorununa değindi. Recep Dursun Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Sultan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm konusunda mağdur olduğunu iddia eden onlarca vatandaşın asıl hak sahibi olduğunun altını çizerek, “Yavuz selim ve Hürriyet mahallesi sakinleri olarak mecliste 44. gündem maddesi olan mahallemizin ortasındaki 16 dönümlük alanın rezerv yapı alanı ilan edilmesinin onaylanması nedeniyle buradayız. Kartal ve Maltepe Belediyesi benzer sorunları çözerken neden Gebze Belediyesi bu sorunu çözmüyor. İşgalci değiliz hak sahibiyiz. Bu projeye destek verenleri kınıyoruz. Tapu istiyoruz. 30 seneden beri biz oradayız. Mal sahibiyiz biz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X