Ejderoğlu: Bir ittifak olacaksa tüm halkı kapsamalıdır

05 Mart 2018 15:44
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, “Partimiz seçim tarihi belli olmadan ittifakı gündemine almaz. Eğer bir ittifak yapılacaksa da tüm vatandaşları kapsayan bir ittifak yapılmalıdır” dedi

Son zamanlarda gündem olan ittifak senaryolarını değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, partilerinin iki yıl önce de doğru politikalar izlediğini, aslında bugün söylediklerinden farklı bir şey söylemediğini belirtti. O zamanlar Saadet Partisi’nin ülkeyi yönetmeye uzak göründüğü için söylediklerinin kabul görmediğini fakat şimdilerde insanların Saadet Partisi’nden başka bir çıkış yolu olmadığını fark ettiğini belirten Ejderoğlu şunları söyledi:

ÇIKIŞ YOLU KALMADI

“Türkiye’nin çıkış yolu kalmadığını insanlar görüyor. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da bugün bunları anlatıyor. Temel bey özgün bir kişiliktir. Siyasi bir dehadır. Birikimlidir. Biz parti olarak her kesimi anlamaya çalışıyoruz. Gerçek siyasetçi asıl kriz zamanlarında anlaşılır, farkını ortaya koyar. Bizim genel başkanımız bunu yaptı. Onun için bu zamanlarda Genel Başkanımıza ilgi çok arttı.”

BİZİ ANLIYORLAR

Eski yıllarda Saadet Partisi’nin açıklamalarının AK Parti’nin baskın politikaları nedeniyle anlaşılamadığını belirten Sinan Ejderoğlu, “Bugün artık AK Parti sorgulanıyor. İnsanlar sorguluyor. AK Partililer de AK Parti’yi sorguluyor. İnsanlar ittiraz ediyor. İşte bu boşlukta ne olacağını düşünenler genel başkanımızın söylediklerine dikkat kesiliyor. İnşallan bundan sonra dahi iyi şeyler bizi bekliyor olacak” diye konuştu.

POLİTİKALARI YANLIŞ

Bugün AK Parti politikalarının tamamen yanlış olduğunun görüldüğünü de belirten Ejderoğlu, “Dış politika da ciddi hatalar yapılıyor. Bunun acısını hepimiz çekiyoruz. Tarım hayvancılık bitmiş halde. Halen daha hatalarda ısrar ediliyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Birlik ve beraberliğimiz bozulmuş durumda. Adalet sıkıntılı. KHK’lar can sıkıyor. OHAL devam ediyor. İnşallah OHAL’de seçime gidilmez” diye konuştu.

KİMSEYLE PAZARLIĞIMIZ YOK

Saadet Partisi’nin seçim tarihi belirlenmeden herhangi bir parti ile ittifak görüşmesi yapmasının mümkün olmadığını da vurgulayan Ejderoğlu, “Tarih belli olunca ittifak konuşulur. Şuan bizim böyle bir çalışmamız yok. Ama ittifak durumunda da biz pazarlık yapmayız. Saadet Partisi daha önce de ittifaklarda yer aldı. Bizim için ilkeler önemlidir. Ülke yararına olacak şeyler önemlidir. Genel başkanımız da bunları vurguluyor. AK Parti ile de herhangi bir pazarlığımız falan olmadı. Kamuoyunda konuşulanlar dedikodudan ibarettir” dedi.

İTTİFAK ZOR GÖRÜNÜYOR

Seçim tarihi belli olunca AK Parti ile herhangi bir ittifak görüşmesi yapılması olasılığını da değerlendiren Ejderoğlu, “Herhangi bir gelişme olursa bunu açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşırız. Bana kalırsa AK Parti ile ittifak bugünkü koşullarda çok zor görünüyor. Tabi bu sadece benim söylememle olacak iş değil. Ama şöyle bir gerçek varki tüm diğer partilerin tabanları bizim ne yapacağımıza kilitlenmiş durumda. Bizi izliyorlar. Bizim kendi tabanımız zaten bizi biliyor ve görüyor. Dinamik bir tabanımız var” diye konuştu.   

 

Ergün DEMİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X