'En temel ihtiyaçların bile alınamadığı bir dönemdeyiz'

06 Eylül 2021 14:16
DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, il binasında düzenlenen basın toplantısında bugün açıklanan ekmek zammı ile ilgili konuştu. Koç, “Halk, esnaf fakirleşti. Günden güne de fakirleşmeye devam ediyor. Artık herkesin borcu var. En temel ihtiyaçların bile alınamadığı bir dönemdeyiz” dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni atanan DEVA Partisi Gölcük İlçe başkanı ve yönetimini kamuoyuna tanıtan Başkan Koç, toplantıda, iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi. Başkan Koç, “İktidarın diğer politikaları gibi eğitimde de ciddi anlamda eksiklik hissediyoruz. Torpisiz hiçbir şey olmuyor. İktidara geldiğimizde bu torpil sisteminden kurtulacağız. Şehir sorunları konusunda da iktidarın yerel yöneticileri aynı yanlışları yapıyor. Yürüyüş yolundaki çalışmalar becereksizilik ve kötü yönetimden ibarettir. Ticaret felç olmuş durumda esnaf isyandadır. Bizim iktidarımızda bunlar olmayacak” ifadelerini kullandı.

“HASSASİYETİMİZ VAR”

Koç, Halıdere’de halkın taş ocağına karşı düzenlediği toplantıyla ilgili, “Halıdere’ye davet olmadı. Parti olarak doğa hakları ve çevrecilik birimi olan bir partiyiz. Bu konuda hassasiyetimiz var. Bize Halıdere’de düzenlenen toplantıyla alakalı bir davette bulunulmadı. Çevre konusunda sadece burada değil Rize’de de iktidarın çevre politikalarını beğenmiyoruz” dedi.

“KURT’U TEBRİK ETTİM”

MHP İl Başkanı olarak atanan Yunus Emre Kurt hakkında konuşan Koç, “Yunus Emre Bey genç bir kardeşimiz. Kendisini tebrik ettim. Yönetimindeki çoğu ismi tanıyorum. Yeni bir sürece girdiler. Kocaelispor’un lansmanında da kendisini tebrik ettim. Kocaeli’ye saygınlık kazandıracaktır. MHP’nin genel kadrosunda da yeni bir yapılanma, gençleşme olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“DEĞİŞİM GEREKİYOR”

İktidar kanadının seçim hazırlıkları konusyla devam eden Koç, “Siyasetteki yol yürüyüşümüzde saygınlığımızı korumamız lazım. İl ve ilçe teşkilatlarımızın çalışmaları hızla sürüyor. Biz Kocaeli teşkilatları olarak durmadan çalışıyoruz. 12 ilçemizin semt pazarlarına ziyaretlerde bulunduk. Esnaf ve vatanadaşlarımızla bir araya geldik. Gördük ki halkımız sandığı bekliyor. Türkiye siyasi aktörler anlamında da değişecek. Bu değişimin mutlaka yaşanması gerekiyor.

“KADRO HAREKETİYİZ”

Şu anda iktidar ve ortakları seçim için planlarını gerçekleştiriiyor. Seçim barajı hakkında değişiklikler hazırlanıyor. Bu konuda iktidar ve ortakları mühendislik hesapları yapıyor. Yolun sonu görününce bu hesaplar yapılır. 2022’nin sonbaharı seçim görünüyor. Adaleti özümsemiş bir partiyiz. Kadro hareketiyiz lider hareketi değil” ifadelerinde bulundu.

“TEK ÇIKIŞ DEVA PARTİSİ”

Bugün açıklanan ekmek zammı ile ilgili de görüş belirten DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, “Daha önce yapılan ekmek zammın üzerinden uzun bir süre geçmedi. Halk, esnaf fakirleşti. Günden güne de fakirleşmeye devam ediyor. Artık herkesin borcu var. En temel ihtiyaçların bile alınamadığı bir dönemdeyiz.Tamamen sorun yönetim hatası. Halkımız artık bu yönetimi iktidardan uzaklaştırmalı. Bu ülkenin tek çıkışı DEVA Partisi. DEVA kadroları ile bu ülke başarabilir” diyerek sözlerine son verdi.


Sefa GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X