Eşinin döverek öldürdüğü kadının organları 4 kişiye umut oldu

16 Kasım 2019 12:44
Kocaeli’de bir kişiyi vurarak yaralayan şahsın, Manisa'nın Akhisar ilçesinde eşini dönerek öldüğü ortaya çıkmıştı. Talihsiz kadın ise organları ile 4 kişiye umut oldu

BaÅŸiskele Damlar Mahallesi, Hürriyet Caddesi'nde geçen 12 Kasım günü Bülent Y.'nin otomobiline seyir halindeyken pompalı tüfek ile 8 el ateÅŸ açıldı. Ä°sabet eden saçmalarla saÄŸ kolu ile başından yaralanan Bülent Y., otomobili hızla sürerek olay yerinden kaçtı. BaÅŸiskele Semt PolikliniÄŸi'ne gelen Bülent Y., ilk tedavisinin ardından ambulansla Kocaeli Üniversitesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmadığı öÄŸrenilen Bülent Y., tedaviye alındı. Aynı gece BaÅŸiskele Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü'ne olayda kullandığı pompalı tüfek ile gelen Ahmet Yılmaz, Bülent Y.'nin aracına ateÅŸ açan kiÅŸinin kendisi olduÄŸunu itiraf edip teslim oldu.

TUTUKLANDI

Ahmet Yılmaz, ifadesinde Bülent Y.'nin damadının dayısı olduÄŸunu ve eÅŸi Nurgül Yılmaz ile gönül iliÅŸkisi yaÅŸadığını öÄŸrenince gözünün döndüÄŸünü anlatarak, "Önce Manisa'nın Akhisar ilçesindeki evimde eÅŸim Nurgül'ü dövdüm. Daha sonra otomobilimle yaklaşık 270 kilometre yol gelip, BaÅŸiskele Damlar Mahallesi'ne Bülent Y.'yi buluÅŸmak için çağırdım. SokaÄŸa girer girmez de Bülent Y.'nin aracına ateÅŸ edip kendi otomobilimle kaçtım" dedi. Polisteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Yılmaz, tutuklandı.

BEYÄ°N ÖLÜMÜ GERÇEKLEÅžEN EŞİNÄ°N ORGANLARI BAÄžIÅžLANDI

Ahmet Yılmaz'ın feci ÅŸekilde dövdüÄŸü 4 çocuk annesi Nurgül Yılmaz ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Nurgül Yılmaz'ın dün akÅŸam beyin ölümü gerçekleÅŸti. Hastanenin Organ ve Doku Nakli Koordinatörü, YoÄŸun Bakım Sorumlusu Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nurgül Biçer Çivi ile Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Emre YaÄŸlı, Yılmaz'ın yakınları ile görüÅŸüp, organlarının bağışlanmasını istedi. Yakınlarının onay vermesi üzerine de talihsiz kadının 2 böbreÄŸi, dalağı ve karaciÄŸeri, nakil bekleyen hastalara nakledilmek üzere 3 saatlik bir operasyon ile alındı.

4 HASTAYA UMUT OLDU

Nurgül Yılmaz'ın bağışlanan organlarının 4 nakil bekleyen hasta için umut olduÄŸunu söyleyen hastanenin Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nurgül Biçer Çivi, "Bağışlanan bir organ nakil yapılan kiÅŸinin hayata tekrar tutunmasına ve içindeki yaÅŸama sevincine umut olmaktadır. Organ veren kiÅŸi, nakil bekleyen hastalara en büyük bağışı yapmış olur. Nurgül Yılmaz'ın organlarını bağışlayan yakınlarına bu örnek davranışları nedeniyle teÅŸekkür ediyor, baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz" dedi.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X