Gergerlioğlu, Kocaeli Devlet Hastanesi’ni sordu

07 Ocak 2022 14:43
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebi ile sunduğu önergede, Kocaeli Devlet Hastanesi ve Seka Devlet Hastanesi’nin kapatılma iddialarını sordu

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi. Gergerlioğlu; Sağlık Bakanlığı’na sunduğu önergede, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte Kocaeli Devlet Hastanesi ve Seka Devlet Hastanesi’nin kapatılacağı iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.

“İDDİALAR DOĞRU MU?”

Gergerlioğlu’nun sunmuş olduğu önerge şöyle: “Basında yer alan bilgide: ‘Kocaeli’de Şehir hastanesi açılacağı için başka hastanelerimiz kapanmamalı. Şu anda özel hastaneler de dahil şehrin en yeni binası Kocaeli Devlet Hastanesi'ne ait. Çevre düzenlenmesi tamamlandı. Park sorunu, trafik sorunu ortadan kaldırıldı. İzmit’te en kolay, en rahat ulaşabileceğiniz dev bir Hastane oldu. Her branşın da başarılı doktorlarıyla ve iyi yöneten Başhekimiyle bir Kocaeli Devlet hastanemiz var. Nasıl Derince Eğitim ve Araştırma hastanesi kapatılmamalıysa, Kocaeli Devlet Hastanesi de aynı sebepten kapatılmamalı. Aynı şekilde Seka Devlet Hastanesi de kapatılmamalı.’ ifadeleri yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1- Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2- Eğer bu iddialar doğruysa yukarıda bahsi geçen hastaneler kapatılacak mıdır?

3- Eğer bu iddialar doğruysa Bakanlığınızın bu hastanelerin kapatılmaması yönünde bir girişimi olacak mıdır?

4- Kocaeli Devlet Hastanesi ve Seka Devlet Hastanesi’nin hem lokasyon olarak hem de vatandaşların erişimi açısından çok rahat ulaşabildikleri hastaneler olduğu göz önüne alınırsa bu hastanelerin kapatılması durumunda vatandaşların mağduriyetleri ne şekilde önlenecektir?

5- Derince Devlet Hastanesi’nin kapatılması durumunda Derince’de yaşayan yurttaşlarım sağlık hizmetlerinden ne şekilde yararlanabilecektir?

6- Kocaeli’de Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte merkezde bulunan ve hali hazırda yurttaşlarımızın kullandığı hastanelerin kapatılma nedeni nedir?

7- Şehrin dışında bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yurttaşlar nasıl ulaşacaklar?

8- Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu hakkında yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

9- Son 3 yılda Kocaeli’nde bulunan devlet hastanelerinde kaç yurttaş tedavi olmuştur?”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X