Gurbetçi iş insanını, kız arkadaşından ayrılmasını istediği için öldürmüş

23 Aralık 2021 20:40
Başiskele ilçesinde, gurbetçi iş insanı Cahit Tatlı'yı (49) bıçaklayarak öldüren Suriye uyruklu Firas Salem ve iki sanığın yargılandığı dava başladı. Firas Salem, kız arkadaşından ayrılması için Cahit Tatlı'nın kendisini tehdit ettiğini, evliliğine engel olmak istemesi nedeniyle iş insanını öldürdüğünü söyledi

Geçen 2 Ekim günü, BaÅŸiskele ilçesi Servetiye Mahallesi SoÄŸuksu mevkisinde meydana gelen olayda, Almanya'da yaÅŸayan iÅŸ insanı Cahit Tatlı, evinde bıçaklanarak öldürüldü. Yapılan soruÅŸturmada Tatlı'ya ait lüks cipin de çalındığını belirleyen jandarma ekipleri, Suriye uyruklu Firas Salem, sevgilisi Ceren Ä°nan ve Ali Ä°hsan Çelik'i gözaltına aldı. Jandarmadaki ifadelerinde olayı doÄŸrulayan 3 kiÅŸi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'CAHÄ°T BANA, 'BURADAN GÄ°TMEZSEN SENÄ° ÖLDÜRÜRÜM' DEDÄ°'
Olayla ilgili davanın görülmesine bugün, Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde baÅŸlandı. DuruÅŸmaya tutuklu sanıklar Firas Salem, Ceren Ä°nan ve Ali Ä°hsan Çelik ile öldürülen Cahit Tatlı'nın ailesi ve avukatlar katıldı. DuruÅŸmadaki savunmasında Cahit Tatlı ile aralarında Ceren Ä°nan'la gönül iliÅŸkisi yaÅŸaması sebebiyle husumet bulunduÄŸunu söyleyen Firas Salem, "Biz Ceren’le aynı spor salonunda çalışıyorduk. Kendisini oradan tanırım. Ben Ceren’in çalıştığı iÅŸ yerinde eÄŸitmenlik yapıyordum. Biz Ceren'le sevgiliydik. Ben Ceren’e evlenme teklif ettim. Kendisi kabul etmeyince intihara kalkıştım. Bunun üzerine Ceren evlilik teklifimi kabul etti. Ben hastanedeyken Cahit geldi ve bana, 'KeÅŸke geberseydin' dedi. Bizim Ceren’le kaldığımız eve arkadaÅŸ olarak gelip, giderdi. Ben Ceren'in, Cahit'e yaÅŸam koçluÄŸu yaptığını bilmiyordum. Cahit bir keresinde bana, 'Neden Ceren'den ayrılmıyorsun. Buradan gideceksin. Gitmezsen seni öldürürüm' dedi. Ben de başıma bir ÅŸey gelirse ondan bileceÄŸimi söyledim. Bu konuÅŸmadan sonra eski patronum Ö., Y. ve E. isimli ÅŸahıslara birlikte bana saldırdı. Onlara borcum olduÄŸu için saldırdıklarını söylediler. Ancak benim öyle bir borcum yoktu. Bu olaydan sonra 3 kiÅŸi daha beni sopalarla dövdü. Bana ‘Cahit'in selamı var’ dediler. Y. ve M. isimli kiÅŸilerin de Ceren'e sapıkça hareketler yaptığını gördüm. Ceren'le evleneceÄŸim için ailemle tanıştırdım. Ceren'in namusu benim namusumdur. Cahit'e gitme sebebim beni tehdit etmesi ve Ceren'le evliliÄŸime engel olmasından kaynaklıydı" dedi.
'BIÇAÄžI KULLANMAK ZORUNDA KALDIM'
Savunmasında olayın yaÅŸandığı geceyi de anlatan Firas Salem, "Cahit, Ceren'e mesaj atarak rahatsız ediyordu. Ceren'e, Cahit'le konuÅŸacağımı söyledim. Ali’ye de bir arkadaşımda mirasım olduÄŸunu ve alacağımı söyledim ve beni arabasıyla Bahçecik tarafına bırakmasını istedim. Ali’nin olaylarla alakalı bir bilgisi yoktu. Evden çıkarken bıçağı da yanıma aldım. Ceren, 'Bir ÅŸey olursa bıçağı kullanırsın' dedi. Ali'nin arabası ile Cahit'in evine gittik. Ceren’de benimle geldi. Ancak o arabada kaldı. Cahit'in kapısını çaldım ve konuÅŸmak istediÄŸimi söyledim. Beni, önce telefon görüÅŸmesi yapacağını söyleyerek uzun süre alt katta bekletti. O sırada alkollüydüm. Cahit yanıma geldikten sonra bana hakaretler etti. Yüzüme tükürdü. Bana vurmaya baÅŸladı. BoÄŸazımı sıktı. Beni yere yatırdı. Gücüm yetmedi. Hareket edemeyince bıçağı kullanmak zorunda kaldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Çok korkmuÅŸtum. Ä°lk defa böyle bir ÅŸey yaÅŸamak zorunda kaldım ve oradan kaçtım. Arabaya binerek fuar alanına gittim ve Ceren'i arayarak su istedim. Ceren'e her ÅŸeyi anlattım, ancak Ali’nin olanlardan haberi yoktu. Ceren bana ‘kaç’ dedi. Ancak ona 'Seni tek başına bırakamam' dedim. Olaylar bu ÅŸekilde meydana geldiÄŸi için piÅŸmanım" diye konuÅŸtu.
'FÄ°RAS Ä°LE EVLENMEYÄ° PLANLIYORDUK'
Savunmasında olayla ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Ceren Ä°nan ise "Ben Cahit’in yaÅŸam koçluÄŸunu yaptığım için kendisini tanırım. Cahit’in ölüm haberini telefonla öÄŸrendim ve çok üzüldüm. Erkek arkadaşım Firas bana neden üzüldüÄŸümü sorarak telefonu elimden aldı. Kendisine olayla ilgili bir ilgisi olup olmadığını sorduÄŸumda bana ilgisinin olmadığını söyledi. Benim ve Ali Ä°hsan'ın yaÅŸanan olayla ilgili bilgimiz yoktu. Cahit'i öldüren Firas'tır. Bana daha sonrasında, 'Cahit beni dövdürerek erkeklik gururumu ayaklar altına aldı' diyerek Cahit'i nasıl öldürdüÄŸünü anlattı. Ben Firas'tan korktuÄŸum için ihbar edemedim. Biz normalde Firas ile evlenmeyi planlıyorduk" dedi.
'BABAMLA CEREN ARASINDA DUYGUSAL Ä°LÄ°ÅžKÄ° OLDUÄžUNU BÄ°LÄ°YORUM'
DuruÅŸmada söz alan, öldürülen Cahit Tatlı'nın kızı Y.T., "Sanık Ceren'i babamın gönderdiÄŸi fotoÄŸraf ve videolardan tanıyorum. Babamla Ceren arasında duygusal bir iliÅŸki olduÄŸunu biliyorum. Babam kendisine 27 bin TL kadar para vermiÅŸti. Ben kardeÅŸlerim ile birlikte Almanya'da yaşıyorum. Sanıklardan ÅŸikayetçiyim" diye konuÅŸtu.
DURUÅžMA ERTELENDÄ°
Ali Ä°hsan Çelik ise "Firas ve Ceren'i tanırım. Olay günü Firas bir arkadaşından alacağı olduÄŸunu söyleyerek kendisini götürmemi istedi. Ben de kendi aracımla gitmek istediÄŸi yere götürdüm. Olayla ilgili bir bilgim yoktur. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 1 Mart 2022 tarihine erteledi
 

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X