Hasta yakını, VM Medical Park Kocaeli için suç duyurusunda bulundu

11 Şubat 2020 15:35
Babaannesini VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde ameliyat ettirdikten sonra, yoğun bakım ünitesinde yer açmak için normal servise alındığını iddia eden Merve Kahraman, “Yaşadığım acıyı başkaları yaşasın istemiyorum. Bu konuda hukuki mücadelemi başlattım” dedi

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde tedavi gören Sema Karagöl isimli bir hasta, ameliyat sonrası yaraları açık bir şekilde taburcu edildiğini iddia ederek yardım istemişti. Sema Karagöl haberi sonrası gazetemize Medical Park Kocaeli Hastanesi’nden şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Bugün de Merve Karaman adlı vatandaşın şikayeti geldi.

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Karaman’ın şikayeti ise şöyle: ‘’Babaannem Hatice Karaman (67) İzmir Kemalpaşa İlçesinde oturuyordu. İki çocuk annesiydi. Bir süredir kalp hastasıydı. İki çocuğu da rahmetli olmuştu. Bu nedenle torunu olarak ben çevremde araştırma yaptım. İzmit Medikal Park Hastanesi’nde bir doktoru önerdiler. Burada ameliyatı yapmaya karar verdik.  Ameliyat 17.01.2020 tarihinde yapıldı.

YOĞUN BAKIMDA YER AÇKAM İÇİN TABURCU

Babaannem ameliyathaneye saat 13.30’da girdi, 17.30’da çıktı. Kalp kapakçıklarından biri değişti, biri onarıldı. Böylesine ağır bir ameliyat geçirmesine rağmen yoğun bakımdan 32 saat sonra taburcu edildi. Hemşirelerin bize direkt ifadesi çok fazla ameliyat olduğu ve yoğun bakımda yer açmak için taburcu edildiği söylendi.  İtiraz ettik ama sonuç alamadık.

NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORDU

Yoğun bakımda 7-8 yatak vardı ve hepsi doluydu. Babaannemi normal servise aldılar. Nefes almakta güçlük çektiği halde yardımcı olmadılar. Nefes alamadığını, kötü hissettiğini oradaki hemşirelere söylememize rağmen doktoruna haber verilmedi. Müdahale yapılmadı. Babaannem 19.01.2020’de gece saat 03.00’te vefat etti. Bize ölümüyle ilgili net bir açıklama bile yapılmadı, sadece solunumu durdu denildi. Müdahale edecek gece doktoru bile yoktu.

“HASTA BAKICI DENEYİMSİZ”

Hasta bakıcı ve hemşireler deneyimsizdi. En hayati bölümde bile bu deneyimsiz insanlar görevlendirilmişti. Daha sonra öğrendik ki, İŞKUR’un teşviklerini kullanıp sürekli personel alıp çıkararak bu şekilde giderleri düşük tutuyorlarmış. Bir sağlık kuruluşundan ziyade ticarethaneye dönmüş bir yer olduğunu çok acı bir tecrübeyle öğrendik. Bütün işler bu tecrübesiz personele bırakılmıştı. Gideni geri döndürmek elbette mümkün değil. Ben babaannemi daha iyi şartlarda sağlığına kavuşturmak için İzmit’e getirdim.

HUKUKİ MÜCADELE

Daha iyi hizmet alıp, daha çabuk iyileşsin istedim. Bu konuda hiçbir maddi sorumluluktan da kaçmadım. Ama hastaneden cenazesini alarak çıktım. Yaşadığım acıyı başkaları yaşasın istemiyorum. Bu konuda hukuki mücadelemi başlattım.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X