İkinci siyanür vakası: Bir aile daha ölü bulundu

09 Kasım 2019 12:12
Antalya'da aynı aileden 2 ve 7 yaşında olan ikisi çocuk dört kişi bir evde ölü bulundu. Aileden haber alamayan yakınlarının polisi aramasıyla olay yerine gelen 3 polis ve 3 sağlık görevlisi evdeki kokudan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İlk incelemeyi yapan sağlık ekipleri siyanür zehirlenmesi olabileceği tespitinde bulundu

Olay, saat 02.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi 1315 Sokak Talip YörükoÄŸlu Apartmanı'nda meydana geldi. Selim ÅžimÅŸek'in arkadaşı olduÄŸu öne sürülen ismi açıklanmayan bir kiÅŸi, dün saat 22.00 sıralarında, eve geldi. Zile basan kiÅŸi, kapının açılmaması üzerine geri döndü. Bu kiÅŸinin site bahçesinde dolaÅŸtığını gören site yöneticisi Duygu Kozan, tanımadığı kiÅŸinden ÅŸüphelenerek durumu polise haber verdi. Ä°hbar üzerine mahalleye gelen polis ekipleri, ÅŸüphelinin kimlik sorgusunu yaptı. Polis ekipleri daha sonra bu kiÅŸiyi bıraktı.

BABA VE ÇOCUKLARININ EL ELE CESETLERÄ° BULUNDU

Polisler, ÅŸüphe üzerine saat 02.00 sıralarında ÅžimÅŸek ailesini kontrol etmek için 8'inci kattaki daireye çıktı. Ekipler, yönetici Duygu Kozan eÅŸliÄŸinde, Cumhuriyet savcısının talimatıyla kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdi. Polis ekipleri, salonda ele ele tutuÅŸan baba Selim ÅžimÅŸek, çocukları Ceren ile Ali Çınar'ın cansız bedenlerini buldu. Evin diÄŸer bölümlerini de kontrol eden polis, banyoda da anne Sultan ÅžimÅŸek'in cesedine ulaÅŸtı. Annenin cesedi, klozetin hemen yanında bulundu.

SÄ°YANÜR ENDÄ°ÅžESÄ°YLE TAHLÄ°YE

Polis ekipleri, site çevresinde güvenlik önlemi alırken, gelen saÄŸlık görevlileri yaptıkları incelemede ÅžimÅŸek ailesinin siyanür zehirlenmesi nedeniyle ölmüÅŸ olabileceÄŸini belirtti. Bunun üzerine polisler, diÄŸer dairelerin kapısını çalarak binayı boÅŸalttı. Evlerinden çıkan bina sakinlerinin bir kısmı, yakınlarının evlerine giderken bazıları ise parklarda, otobüs duraklarında ve araçlarında sabahladı. Polis, ilaçlarını almak isteyen bina sakinlerinin tek tek evlerine girmesine izin verdi. Sokak ise araç ve yaya trafiÄŸine kapatıldı.

AFYONKARAHÄ°SAR'DAN ÖZEL EKÄ°P

Antalya Emniyet MüdürlüÄŸü Olay Yeri Ä°nceleme Kimlik Tespit Åžube MüdürlüÄŸü, Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü (AFAD) ekipleri, özel kıyafetler giyerek binada ve çevresinde inceleme baÅŸlattı. Dairede siyanür bulunup bulunmadığının tespiti için Afyonkarahisar'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi talep edildi. Saat 09.30'da olay yerine gelen ekip, kimyasal maddeye karşı koruyucu kıyafet giyerek binaya girdi. Ekipler, 8'inci kattaki dairenin pencerelerini açarak içeriyi havalandırdı.

BÄ°NA SAKÄ°NLERÄ°NÄ°N HABERÄ° OLMADI

Bina sakinlerinden Mehmet Var, "Saat 03.00 sıralarında kapıcı kapıyı çaldı. 8'inci katta bir ailenin cansız bedenlerinin bulunduÄŸunu söyledi. Polis binayı boÅŸalttı. KomÅŸumuzu çok tanımıyorum" dedi. DiÄŸer bir bina sakini Serkan Abacı ise, "Gürültü üzerine uyandım. Kapıyı açıp çıkınca apartman görevlisi 8'inci kattaki bir dairede 4 kiÅŸilik ailenin cansız bedenleri bulunduÄŸunu, siyanürden zehirlenmiÅŸ olabileceÄŸini söyledi. Ailenin cesetlerinin bulunduÄŸunu belirtti. Bunun üzerine apartmanı tahliye ediyoruz dediler. Bir tane kedim var. Onu alıp çıktım. Aileyi tanımıyorum" diye konuÅŸtu.

BABANIN BIRAKTIÄžI MEKTUP

Polis evde yaptığı incelemede, arÅŸivleme iÅŸi yaptığı belirtilen Selim ÅžimÅŸek'in yaÅŸadığı sıkıntıları anlattığı 2 sayfalık mektup buldu. ÅžimÅŸek ailesinin cansız bedenlerinin bulunduÄŸu daireye ilk giren ve kokudan etkilenen 3 polis memuru, 3 saÄŸlık görevlisi ile apartman yöneticisi Duygu Kozan, gözetim amaçlı hastaneye götürüldü. Burada bütün giysileri çıkarılan polis ve saÄŸlık görevlileri ile apartman yöneticisi, solüsyonlu su ile yıkandı. SaÄŸlık durumları iyi olduÄŸu belirtilen görevlilerden kan örneÄŸi alındı. Yönetici Kozan taburcu edilirken, diÄŸer görevlilerin 24 saat gözetim altında tutulacakları kaydedildi.

EVE KARGO GELDÄ° Ä°DDÄ°ASI

DiÄŸer yandan ÅžimÅŸek ailesinin oturduÄŸu daireye dün saat 17.00 sıralarında bir kargo geldiÄŸi belirtildi. Polisin yaptığı incelemede Sultan ÅžimÅŸek'in cep telefonundaki WhatsApp programının en son dün saat 18.15'te aktif olduÄŸu ve bu saatten sonra herhangi bir iletiÅŸim kurulmadığı belirlendi. Polis, bu detaydan yola çıkarak, ailenin siyanür kullanıp hayatına son vermiÅŸ olabileceÄŸi ihtimali üzerinde duruyor. Selim ÅžimÅŸek'in kiracı olarak oturduÄŸu dairenin sahibi Olcay Åžahin, "Çok efendi, saygılı bir insandı" dedi.

EVDE SÄ°YANÜR BULGUSU

AFAD'a baÄŸlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ve olay yeri inceleme ekiplerinin dairede yaptığı incelemede siyanür bulgusuna rastlandı. ÅžimÅŸek ailesinin cenazeleri inceleme tamamlandıktan sonra otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek.

SÄ°TE YÖNETÄ°CÄ°SÄ°: YANIK ETE BENZER KOKU GELÄ°YORDU 

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen site yöneticisi Duygu Kozan, yaÅŸananları Demirören Haber Ajansı muhabirine anlattı. Kozan, ÅŸunları söyledi: "Saat 22.00 sıralarında binanın bahçesinde bir kiÅŸi dolaşıyordu. Ben de ÅŸüpheli gördüÄŸüm için polise ihbarda bulundum. Polis ÅŸahsı durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bu kiÅŸi Selim ÅžimÅŸek'in kapısını çaldığını ancak haber alamadığını söyledi. O kiÅŸi binadan ayrıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde polis beni aradı ve Selim ÅžimÅŸek'in dairesinin önünde olduklarını ve içeri girmek istediklerini söyledi. Polis çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Ä°çeri girdiÄŸimizde ise evden yanık ete benzer koku geliyordu. Görmek istemediÄŸimi söyledim. Baba ve iki çocuÄŸunun cesedi salonda, annenin cesedi ise banyondaydı. Kokudan rahatsız olduk. Bizi tedbiren Antalya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne götürdüler. Burada bütün giysi ve takılarımızı çıkardık. Solüsyonlu su ile bizi yıkadılar. Ben kontrollerin ardından taburcu olmak istediÄŸimi söyledim. Evrakımı imzalayıp çıktım."

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X