Karadeniz: Şoför esnafına ticari akaryakıt verilmeli

13 Aralık 2019 00:32
Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, son yapılan zamların ardından şoför esnafının giderlerinin iyice arttığını ve bu yükün altından kalkabilmesi için ticari akaryakıt imkanı tanınmasının gerektiğini söyledi

Körfez Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Ali Karadeniz, son yapılan zamların ardından ÅŸoför esnafının giderlerinin iyice arttığını söyledi. Karadeniz, “Åžoför esnafımızın akaryakıt, araç bakım masrafları, personel maliyeleri gibi tüm kalemlerde giderleri arttı. DolmuÅŸçudan taksiciye tüm ÅŸoför esnafımızın ticari akaryakıta ihtiyacı var. Åžoför esnafının ayakta kalacak gücü iyice azaldı, ekonomik olarak sıkıntıları büyüdü” dedi.

VATANDAÅžA DA YANSIYOR

Tüm kalemlerde ÅŸoför esnafının giderlerin arttığını ve yeni yıl ile birlikte yükün daha da artacağını sözlerine ekleyen Karadeniz, "Halk otobüsçüsünden dolmuÅŸçusuna, minibüsçüsünden kamyoncusuna ve taksicisine kadar tüm ÅŸoför esnafımız artan maliyetler karşısında zorluklar yaşıyor. En önemli giderlerden akaryakıt baÅŸta olmak üzere, araçların muayene ve bakım masrafları, yedek parça fiyatlarının son derece artması, sigorta ödemeleri, trafik sigorta primleri, personel masrafları derken esnafımızın tüm kalemlerde maliyeti arttı. Åžartların zorlaÅŸması esnafımızla birlikte vatandaÅŸa da yansıyor" dedi.

EN ÇOK AKARYAKITTA DESTEK BEKLÄ°YOR

Åžoför esnafının ve dolayısıyla ulaşım sektörünün desteklenmesinin enflasyonla mücadelede de önemli sonuçları olacağını ifade eden Karadeniz,  "Artan maliyetler karşısında zorluk çeken ÅŸoför esnafımız en çok akaryakıtta destek bekliyor. Çiftçilere olduÄŸu gibi ÅŸoför esnafımıza da ticari akaryakıt verilmelidir. Çünkü akaryakıt fiyatları her sektörde ve alanda hem esnafımızı hem vatandaşımızı hem de dolayısıyla enflasyonu yakından ilgilendiriyor. Ticari akaryakıt desteÄŸinin verilmesi ulaşımda en önemli maliyet kalemini düÅŸüreceÄŸinden, bu fiyatlara da yansıyacaktır. Ucuzlayan ulaşım sektöründe böylece enflasyon düÅŸerken, toplu taşımaya yönelim de artar. Bu da araç trafikteki araç yoÄŸunluÄŸunu azaltır. Aynı zamanda kaçak mazot ve on numara yaÄŸa yönelimin de azalması için ÅŸoför esnafımızın en büyük talebi ticari akaryakıt konusunda destektir" diye konuÅŸtu.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X