Karakadılar: Hizmet binası mı çile binası mı?

22 Kasım 2017 15:13
Kartepe Kaymakamlığı binası önünde bir basın açıklaması yapan CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, vatandaşa hizmet binası olması gereken kaymakamlık binasının “çile binası”na dönüştüğünü söyledi

CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, yakın bir zamanda hizmete açılan Kartepe Kaymakamlığı’nın önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına meclis üyeleri Nilay Merttürk, Hilmi Selçuk’un yanı sıra ilçe yöneticileri Saim Keskin, Ferda Gözütok ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cihan Çakır da katıldı. Vatandaşa hizmet binası olması gereken kaymakamlık binasının “çile binası”na dönüştüğünü belirten Karakadılar, “Akılsız başın derdini ayaklar çeker atasözü burada maalesef ki akılsız başın derdini vatandaş çeker anlamına büründü. İyi düşünmeden verilen kararların sonucunda, yorulan, derdi çeken yine maalesef biz vatandaşlar oluyoruz. Sırf birileri tatmin olsun, siyasi rant sağlasın diye henüz tamamlanmamış bir kurum binasını hizmete açmak icraat değildir. ‘Oldu bitti, maşallah’ modeli ile ‘Biz seçim vaatlerimizi yerine getiriyoruz’ sözleriyle egolar tatmin edilerek, halk çile deryasında boğulmaya terk edilemez” dedi.

ATATÜRK BÜSTÜ KÜÇÜCÜK

Karakadılar açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Resmi bir kurumda internetin olmayışı tüm işlemlerin aksamasına neden olmuş, engelli rampasına verilen yağmur gideri engelli vatandaşların ulaşımını sıkıntıya sokmuştur. Çile bitmemiş, bina içinde yanlış tesisattan kaynaklı su baskınları işi ayyuka çıkarmıştır. Kaymakamlık binasında yapılan Atatürk Büstü ’nün boyutu ise bir ilçenin kimliğini gösteren bir binaya yakışmamıştır.

ULAŞIM ÇİLESİ

Ve en önemlisi de ulaşım çilesi gerçek anlamda bir fiyaskodur. Kaymakamlık, Nüfus, Tapu Müdürlüğü’nde görevli memurlar ve vatandaşlar eğer özel araç sahibi değillerse, işi acilse ancak 20 – 40 TL gibi bir ücret ödeyerek kaymakamlığa ulaşabilecekler. Sarımeşe ve Köseköy hattında oluşturulan ring hattından Eşmeli ve Uzuntarlalı halkımız faydalanamayacak ya da iki vasıta ile gelmek zorunda kalacak. E.5 karayolundan Köseköy'e girişin kapatılması, kent meydanına giden ana arterlerden birinin kapalı olması da çilenin diğer bir adı.

SEFER TASI İLE Mİ GELSİNLER

Nüfusta, kaymakamlıkta uzun süre beklemek zorunda kalan ya da başka bir kurumda işi uzayan vatandaşlar için bekleme salonu da bulunmamaktadır! Yemek gibi doğal ihtiyaçlarını karşılayacak bir yerin olmadığını da dile getirerek tekrar soruyoruz, vatandaş bu binaya gelirken sefer tası ile mi gelsin? Bu bitmemiş binada halka hizmet edemezken sırf görüntü vermenin manası ne? İbadetlerini yerini getirmek isteyen vatandaşlarımız için mescit yapılmaması işin çile defterine bir çeltik daha eklemiştir Vatandaşa bu çileyi çektirmenizin sebebi tam olarak nedir? Açıklayın.

SELÇUKLU’YA BENZEMEMİŞ

Selçuklu mimarisinden yola çıkılarak yapılan bu bina mimari olarak da Selçuklu ’ya benzememiştir. Hatırlatmak isteriz ki, Selçuklu mimarisinde halkın rahatlığı esas alınan bir mimari ön plandadır. İşçilik ve malzemesi ile de dünya mimarisine örnek olmuştur. Bu bina ne işçilik ne malzeme ne de yapısal olarak Selçuklu mimarisinden esinlenmemiş ayrıca modernlik ve işleyiş adına sınıfta kalmıştır.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X