Kardaş: Belsa B Blok içimde yara

01 Mart 2022 16:19
İzmit Belediyesi Mart ayı meclisinde Belsa Plaza B Blok’un satışı ile ilgili konuşan meclis başkanı Yaşar Kardaş, “İçimde yaradır, keşke kredi çekip B Blok’u sattırmasaydık” dedi

İzmit Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başaknı Fatma Kaplan Hürriyet’in şehir dışında olması sebebiyle meclise Yaşar Kardaş başkanlık etti.

SAAT KULESİ’NDEKİ MİNYATÜR SORULDU

13 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı mecliste MHP Grubu adına İlker Kazan ve Engin Duymaz tarafından sunulan önergede Saat Kulesi altında bulunan minyatürler soruldu. Geçtiğimiz yıl şubat ayında da gündeme gelen minyatürlerle ilgili Başkan Hürriyet, konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade etmişti. MHP grubu, 1 yıl geçmesine rağmen neden çalışma yapılmadığını sordu. Kardaş, konu ile ilgili yazılı olarak cevaplanacağını ifade etti.

KREDİ SORUSU

Cumhur İttifakı tarafından meclise sunulan önergede araçlar için talep edilen kredi ile ilgili sorular soruldu. Konuyla ilgili konuşan Tutuş, “Seyhan hanım, o dönem yaptığı sunumlarda bütçeyi o kadar çıkarmıştı o dönem bu krediyi onayladık” dedi. Konuyla ilgili söz alan İzmit Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan, “Kiralık bütün araçları masaya yatırdık. 19 aracın satın alınmasıyla ilgili meclise sunulmuştu. 55 Milyon TL’lik kredi çektik. Sizler meclisimizde 199 aracın satın alınmasına onay verdiniz ama krediye onay vermediniz. Sadece iş makinesi ve çöp kamyonları için olan kısma onay verdiniz. Bakanlık onayı olmayan kısım 27 Milyon idi. 55 milyon meclise sunulsaydı biz de bakanlığa sunup bütün araçları alacaktık” şeklinde konuştu. Kredi tartışmasının üzerine konuşan Kardaş, “İçimde yaradır keşke kredi çekip B Blok’u sattırmasaydık” dedi.

“KAÇAK YAPI TARTIŞMASI”

Mecliste, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’a ait bir binanın ruhsat alınmadan inşa edildiği iddiasını gündeme getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, söz konusu yapı Şanbaz Yıldız’a ait olduğu için mi ruhsat verilmeden hizmete açılmıştır?” sorusunu yöneltti. Tutuş’a cevap veren Meclis Başkanı Yaşar Kardaş, “Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün onayından geçmiştir. Geçtiğimiz hafta bina için yapı ruhsatı verilmiştir. Bilgileri yazılı olarak sunarız” dedi.

“DİĞER BELEDİYELERDE O DA YOK”

Cumhur İttifakı tarafından atık ihalelerinin durumu soruldu. Soruyu cevaplandıran İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “İzmit Belediyesi olarak ilk defa açkı ihale ile atık toplama işi yaptık. Bir diğer belediye ise bizden sonra bunu yapan Başsikele Belediyesi. Diğer 10 belediyede o da yok” dedi.

TÜRKÇE TABELA SORUSU

Mecliste MHP’li meclis üyesi Engin Duymaz, İş yerlerinde Türkçe tabelaların zorunlu olması gerektiğini belirtti. Kardaş cevap olarak, “Evet Türkçemiz her yerde kullanılsın fakat yabancı firmaların isimlerini ne yapacağız” dedi.

“FETHİYE NE ZAMAN BİTECEK?”

Tutuş, Fethiye Caddesi’ndeki çalışmaları sordu. Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, Fethiye Caddesi için çalışmaların Temmuz ayı sonunda biteceğini belirtti. Turan Güneş Caddesi’ndeki çalışmaları soran Tutuş’a cevap veren Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen “1 ay içerisinde kaldırım yapımı tamamlanacak, toplamda 3 ay içerisinde asfaltlama çalışmasına geçeceğiz. İlerleme biraz da SEDAŞ’a bağlı” dedi. Meclisteki tüm maddeler komisyona gönderildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X