KBT'te eğitimler oyunla başlıyor, oyunla bitiyor

20 Temmuz 2017 10:45
Kocaeli Bölge Tiyatrosu Yaz Okulu kapsamında devam eden eğitimler, deyim yerindeyse oyunla başlıyor ve oyunla bitiyor. Çocukların kazanımları ise bu oyunların içinde saklı

Kocaeli’nin sanatçı yetiştirmede adeta bir fabrikası konumunda olan Kocaeli Bölge Tiyatrosu, bu yıl yaz okulu çalışmalarını hız kesmeden, oldukça geniş bir yelpazede sürdürüyor. Tiyatro okulu, 2 aylık yaz okulunda yetenek geliştirmeye yönelik yapılan eğitimlerle fark yaratıyor. Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin’in öncülüğünde Tiyatro ve Yaratıcı Drama Atölyesi ile birlikte Kurmaca, Öykü ve Masal Oynamaca Atölyesi çalışmalarında okul öncesi ve sonrası öğrencilerinin eğitimleri oyunla başlıyor ve oyunla sona eriyor.

 KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN PLANLANDI

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, 2 gurubun yer aldığı atölye çalışmalarının haftanın iki günü yani pazartesi ve çarşamba günleri saat 13.30 ile 15.30 arasında gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bu eğitim programımız, çocuklarımızın kişisel gelişimi için planlanmış bir çalışmadır. Kış okulunda farkı ise, çocukların kendilerini ifade etmelerini yönelik her şeyin olması” dedi.

OYUN BİÇİMİNDE EĞİTİM YÖNTEMİ
Yöntem olarak oyun biçiminde eğitimlerin verildiğine vurgu yapan Akçin, “Yani her şey oyunla başlıyor ve her şey oyunla bitiyor. Bu eğitimlerde ise çocukların kişisel gelişmelerindeki en önemli kazanımlar ise bu oynadıkları oyunların içinde saklı. 6-8 ve 9-13 yaş guruplarındaki öğrencilerimizle iyi bir uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda 8 hafta sürecek eğitimlerimiz için çok geç kalınmış değil ve kayıtlarımız devam etmekledir” diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X