Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri: Gün Evrensel’ e sahip çıkma günüdür

25 Ağustos 2022 12:01
Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri Basın İlan Kurumu’nun Evrensel’ e yönelik ambargosuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde bir araya gelen sendika ve siyasi parti temsilcileri alınan karara tepki gösterdi.

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım’ın okuduğu açıklamada Basın İlan Kurumu’nun AKP iktidarının elinde özgür basını susturmanın bir aracı haline geldiği belirtilerek; Evrensel’ e yönelik son alınan yasak kararıyla  da ekonomik ve siyasi ambargonun basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına doğrudan bir saldırı olduğunu ifade etti.

 

HABER ALMA HAKKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri adına Evrensel’ in yanı sıra iktidarın susturma operasyonuna maruz kalmaya devam eden Birgün, Cumhuriyet, Yeni Yaşam gibi günlük yazılı basına ve internet mecrasından türlü zorluklarla yayın yapmaya çalışan diğer muhalif haber portallarına sahip çıkma çağrısında bulunan Yıldırım,  "İfade özgürlüğüne ve haber alma hakkımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

 

Açıklamanın ardından söz alan Kocaeli muhabirimiz Gözde Meydan ise dayanışma gösteren kurumlara teşekkür ederek “ Bu ambargo ‘ Evime bir ekmek eksik alıp Evrensel alıyorum diyen Sevim’e, sendikalaştığı için işten atılan işçilere, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyen kadınlara, eşit yurttaşlık talebini dile getiren Alevi yurttaşlara, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesini isteyen Kürt halkına ve Türkiye halklarına yöneliktir. Evrensel, 27 yıldır bu kuşatmanın içerisinde yol aldı, bundan sonra da okurlarımızın ve dostlarımızın dayanışmasıyla yoluna devam edecek” dedi.

 

(Kocaeli/EVRENSEL)

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X