Korkunç iddia: 'Kocaeli'de silahlı eğitim kampı var'

03 Ocak 2018 10:53
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kurulduğuna yönelik iddialarına Kocaeli de katıldı. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray “Bana Kocaeli’de de bir kamp var diye haber geldi” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalarıda son dönemde üniformalı bazı kişilerin ellerinde uzun namlulu silahlarla dolaştığına, Konya ve Tokat’ta da silahlı eğitim kampları kurulduğuna yönelik duyumları olduğunu belirterek, “Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı” iddiasında bulundu.

KOCAELİ'DEN HABER GELDİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray da “Bana Kocaeli’de de bir kamp var diye haber geldi” dedi. Haziran 2016’da Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) ile ilgili verdiği soru önergesine hükümetten bir yanıt gelmediğini belirten Çıray, “Bu şirket Türkiye’nin herhangi bir coğrafi bölgesinde milis eğitimi vermekte midir? Yürüttüğü faaliyetleri hangi devlet kurumunca, ne sıklıkla ve hangi kıstaslar esas alınarak denetlenmektedir? SADAT savunma alanında ne gibi faaliyetlerde bulunmuştur? Bu faaliyetlerden TSK haberdar mıdır?” sorularını yöneltmişti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X