Mecliste masalar yumruklandı

04 Mayıs 2023 15:01
Körfez Belediyesi Mayıs ayı toplantısına Belediye Başkanı Şener Söğüt ile İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz arasındaki sözlü tartışma ve sonrasında yumruklanan masalar damga vurdu

Körfez Belediyesi Mayıs ayı toplantısında İlimtepe’de ki 40 dönümlük arsayı ihtiyaçtan dolayı acilen satmak isteyen Şener Söğüt’e karşı çıkan Fevzi Canbaz, “Sizin Allah’ınızla benim Allah’ım aynı değil. Benim inandığım Allah bunu günah sayıyor” diyerek masayı yumrukladı. Canlı yayınla da servis edilen toplantıda tartışmaları başlatan ve kavgaya döndüren konu İlimtepe’de, seyir tepesi ya da balkon olarak da adlandırılan 40 dönümlük arsanın satış onayının istenmesiyle başladı.

Şener Söğüt, finansal olarak da ihtiyaçlarının olduğunu, bölgede ki yerleşimi de arttırmak, yeni inşaatlara yer sağlamak için arsayı satacaklarını ifade etti. Komisyona havale etmeden hemen satış onayı isteyen Şener Söğüt’e karşı çıkan Fevzi Canbaz, “Sizin Allah korkunuz yok mu, bırakın seçimlerden sonra komisyona havale edilsin, incelensin konu ondan sonra satış yapın” dedi. Şener Söğüt satış kararında ısrarcı olunca tartışma kavgaya dönüştü. Söğüt, “Bizim Allah’tan korktuğumuz kadar sen de korksan bunları söylemezsin, sakin konuşalım, sesinizi yükseltip, masalara vurma” dedi. Ama duruma çok tepkili olanCanbaz sert tepkisini uzun süre devam ettirdi. Aralıklı olarak iki kez tekrarlanan kavgaya, Meclis Üyesi Erkan Uygun araya girerek engel oldu.

“Kale ilk yapılırken bile bu kadar uzun sürmemiştir”

Muhalefetin sesinin yükseldiği ikinci konuşma Meclis Üyesi ender Oğuz ile Başkan Şener Söğüt arasında yaşandı. Ender Oğuz, vatandaşlardan gelen şikeyetleri sıraladığı konuşmasında, “Dubai Port limanı önünde Mehmet Akif Ersoy Cadadesi’nde tır parklanması rahatsız edici boyutlarda oluyor. Burada birilerinin canı yandıktan sonra mı önlem alınacak? Hereke Kalesi’nin onarımı İsmail Baran döneminde başladı büyük miktarda paralar harcandı ve halen çalışmalar devam ediyor. Vatandaşların suyu, yolu kesiliyor. Ne bitmez kaleymiş, eminim ki ilk yapıldığı dönemde bile bu kadar uzun sürmemiştir. Atıl bir kaleye bu kadar masraf yapıldı ama halen daha da bitmedi. Bizden geçen toplantıda çalışanların sözleşme farkları ve emeklilerin tazminatları için kredi çekme onayı aldınız. Tazminatların taksitle ödeneceğini söylediniz ama ilk taksit bile yatmadı, insanlar mağdur oldular” dedi.

Görkemli açılış yapıldı, İş merkezi dökülüyor.

Körfez Belediyesi tarafından Selçuklu mimarisi örnek alınarak yaptırılacağı ve en kaliteli malzemelerin kullanılacağı söylenen Sarnıç Han İş Merkezi dökülüyor. Önceki gün çok iyi hazırlanan kütüphane için açılış töreni yapıldı. Protokolün, milletvekili adaylarının, konukların katıldığı açılışa gelenler asansörler yetersiz kalınca merdivenle çıkmak istediler. Buna niyetlenen konuklar birinci katta merdiven ışıkları yanmayınca karanlıkta, el yordamıyla ilk katı çıktılar.
İş merkezinin en üst katında ki açılışa gelen vatandaşlar, akan tavanı, kısa süre önce tamamlanmasına rağmen hemen onarım gören teras mermerlerini görünce söylendiği gibi kaliteli bir malzeme ve işçilik uygulanmadığını anladılar. Günler öncesinden açılış programı yapılmasına rağmen akan tavanların onarılmaması, ışıkların tamir edilmemesi de ayrı bir soru işareti oldu.

Teşkilatta Hülagü rahatsızlığı var

Genel seçimlerde Milletvekili listeleri hazırlanırken Sadettin Hülagü bir anda birinci sıra olarak açıklandı. Açıklandığı tarihe kadar teşkilatın içine girmeyen, adaylığı hakkında görüş bile almayan Hülagü’nün tepeden inme adaylığı teşkilatlarda olumlu karşılanmadı. Alınan bilgi ve iddialara göre teşkilatla yapılan buluşmalarda, nokta ziyaretlerinde Hülagü’nün soğuk bulunan tavrı rahatsızlığı daha da arttırıyor. Körfez’de son katıldığı eski yöneticilerden oluşan istişare kurulu toplantısında iddialara göre salona girdiğinde kimseyle tokalaşmaması ve direk sandalyesine gitmesi sonrasında toplantının bazı eski ve yeni partililer tarafından terk edilmesine neden oldu.Teşkilatların listelerde kendileriyle birlikte görev yapan eski il, ilçe yöneticilerini, belediye başkanlarını beklerken bürokratların ilk sıralarda yer alması bu huzursuzluğu başlattı. Alışılan sıcak yaklaşımları bulamayan teşkilatların yaşadıkları huzursuzluk daha da artmış gibi gözüküyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X