Mimarlar Odası Halkevi için başvuruda bulundu

21 Ekim 2022 15:57
Halkevi binası tartışmaları kent gündemini meşgul ederken Mimarlar Odası Kocaeli Şube, yapının kendilerine tahsis edilmesi için başvuruda bulundu

Uzun yıllardır kent gündemini meşgul eden ve geçtiğimiz yıl Vali Seddar Yavuz’un devreye girmesi ile tadilat süreci başlayan Halkevi binasının ihalesi istekli firma olmaması sebebiyle 4. Kez iptal edildi. Konu ile alakalı geçtiğimiz günlerde AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık eski İzmit nefes almalı sözlerine yer vererek Halkevi binasının yerinin değiştirilmesini başka bir alanda yaşatılması gerektiğini savunmuştu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise ikinci kez çağrıda bulunarak restorasyon çalışmalarının İzmit Belediyesi’ne verilmesini talep etmişti.

 

MİMARLAR ODASI BAŞVURUDA BULUNDU

Konu ile alakalı Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı  Başkanı Alper Dülger Tarihi Mimarlar Odası Binasında basın açıklaması gerçekleştirmişti.

 

Dülger; “Halkevi restore edilecek” ifadelerine yer vererek yapının Mimarlar odasına tahsis edilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Maddi kaynak ayrılması dahil tümüyle üstlenmeye hazır olduklarını ifade eden Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, Halkevi'nin mülkiyetinin bulunduğu Milli Emlak Dairesi Başkanlığına yapının Mimarlar Odasına tahsis edilmesi için başvurularını gerçekleştirdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X