Nevzat Doğan, MİA sorusuna cevap vermedi

06 Şubat 2018 16:32
İzmit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı İzmit Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilirken Nevzat Doğan, MİA sorusuna cevap vermedi

İzmit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın başkanlığında İzmit Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 22 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda riskli ilan edilen Cedit Mahallesi'ndeki 12,6 hektarlık alan için Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a yetki verilmesini içeren madde komisyona gönderilirken CHP Meclis Üyesi İlker Ulusoy, Nevzat Doğan’ı MİA sorularına yazılı cevap vermek istemesi yüzünden ‘kaçmakla’ suçladı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan Afrin’e gitmek isteyen Hodri Meydan taraftar grubuna yardım edeceklerini ve onlarla birlikte Afrin’e gönderilmek üzere 20 nin pişmaniye hazırladıklarını söyledi.

KUPANIN SAHİBİ İZMİT HALKIDIR

İzmit Bayan Basketbol takımının kazandığı Federasyon Kupası sonrası Bayan Basket takımını kupa ile mecliste tebrik eden Nevzat Doğan, “İzmit her alanda şampiyonluklar hedefleyen bir kent. Sportif başarılarda da şampiyonluk hedefleyen bir yeriz. Birinci ligde uzun süredir takımımız yoktu. Bayan Basket takımımız geçen yıl Play-Off’tan döndü. Mütevazi bütçelerle en iyi oyunu oynuyorlar. Federasyon kupasını birincilikle bitirdiler. Bize de kupayı getirdiler. Bu kupanın sahibi İzmit halkıdır” şeklinde konuştu. CHP’li Uğur Koştur ve Veli Beyaztaş’ın ilimizde faaliyet gösteren 50 amatör futbol kulübüne yatırım yapılması gerektiği konusuna katılan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir’in de gerekli yatırımı yaptığını söyledi.

DOĞAN MİA’YA CEVAP VERMEDİ

CHP İzmit Meclis Üyesi İlker Ulusoy MİA Projesi ile ilgili verdiği soru önergesinde, MİA İzmit Belediyesi'nin mi Büyükşehir Belediyesinin mi, 1/1000 uygulanan imar planını hazırlayan İzmit Belediyesi’nin İmar Müdürlüğü'nün, İmar Komisyonu'nun, Belediye Meclisi ve Belediye Başkanı'nın bir önemi yok mudur?, 1/1000 uygulama imar planını İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandıktan sonra Büyükşehir tarafından yapılmak istenen değişiklikler onaylandığı takdirde Belediyemizin imar planını yapması ve İmar komisyonunun varlığı gerekli midir?, Yapılmak istenen emsal ve kat değişikliği 42 Evler ve Sanayi Mahallesi konut bölgelerinde de verilecek midir? Körfez 3212 ada 3 No’lu parsel için talep edilen 2.50 emsal için red kararı çıkmasına rağmen neden bir sene sonunda vazgeçilmiştir? ifadelerini kullandı. Konuya yazılı cevap vermek isteyen Nevzat Doğan’ı CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy konuya cevap vermeyerek meclisten konuyu kaçırmakla suçladı. Ulusoy, “Konuyu cevaplamaktan kaçıyorsunuz, sözlü ifade edebilirsiniz” dedi.

GEREKİRSE GERİ ÇEKİLSİN

İlimizde görev yapmakta olan mahalle muhtarlarının Nisan-Mayıs aylarında Yunanistan, Makedonya ve Kosava’ya karayolu kültür gezisi düzenlenmesi ve tüm giderlerin bütçesinden ödenmesi ile ilgili madde için söz alan CHP Meclis Üyesi Veli Beyaztaş, “Bu tarz etkinliklerin yapılmasının doğru zaman olduğunu düşünmüyoruz. Gerekirse geri çekilmesini istiyoruz” dedi. Bunun üzerine söz alan Doğan, “Bir eğlence gezisi değil. Kültürel ve bilgiyi arttırma gezisidir. Katkısı olabileceğini düşündüğümüz ve her sene yapabilecek bir şeydir. Hassasiyetiniz komisyonda dillendirilsin” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X