Nuran Dutlu cinayetinde karar çıktı!

14 Mart 2017 13:00
İzmit Çayırköy mevkiinde elleri bileklerinden kesilerek öldürülmüş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili davada karar çıktı

İzmit Çayırköy mevkiinde elleri kesilerek öldürülen Nuran Dutlu davasında karar çıktı. 2015 yılının Ocak ayında, Bursa’da konsomatrislik yaptığı belirlenen bir çocuk annesi Nuran Dutlu isimli bir genç kız, Çayırköy mevkiindeki ağaçların arasında elleri kesilmiş olarak bulunmuştu. Üzerinden kimlik çıkmayan genç kızın kolundaki dövmesi ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konu olmuştu. Kolundaki dövmesinden yola çıkan anne ise kızını ilimize gelerek teşhis etmişti. Jandarma ekiplerinin takibi sonrasında da olayı gerçekleştiren Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, kaçtıkları Kayseri’de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

CİNAYETİ PARA İÇİN İŞLEMİŞTİ

Ayrıca cinayetle bağlantısı olduğu öne sürülen Bursa’da Vedat A., İzmir’de de Arif Ç. isimli kişiler gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Cinayetin ardından ifade veren zanlılardan Muhammet Yıldız’ın cinayeti para için işlediği, Vedat A. ile birlikte genç kızın ellerini kestiği ortaya çıkmıştı. Cesedi ise ikilinin Bursa’dan İzmit’e gelerek Çayırköy mevkiinde boş bir araziye attıkları belirlenmişti. Korkunç cinayetle ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer, tutuksuz olarak yargılanan Mustafa Barış ile sanıkların avukatları katıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkemede olay günü diğer odada aldığı uyuşturucu ve alkolün etkisiyle uyuduğunu ve olaya tanık olmadığını söyleyen tutuklu sanık Sertaç Özer, tahliyesini talep etti. Cinayeti gerçekleştiren sanık Muhammet Yıldız ise mahkemede “Mahkemede samimi olarak gerekçelerimi bildirdim, takdir mahkemenindir” dedi. Mahkeme karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme, sanıklarla ilgili kararını verdi. Mahkeme heyeti sanıklardan Muhammet Yıldız’a cinayet nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, cezada herhangi bir indirim de yapmadı. Ayrıca Yıldız mahkeme tarafından, öldürdüğü Nuran Dutlu’nun parasını ve cep telefonunu gasp ettiği için 12 yıl, başkasına ait kredi kartını kullanmak suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DİĞER SANIKLARA DA CEZA

Dava kapsamında tutuklu yargılanan Sertaç Özer’e mahkeme, suçu gizleme suçundan 5 yıl hapis cezası verilmesine ancak yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme, dava kapsamında yargılanan tutuksuz sanıklardan Arif Çamur’un suça yardım etme suçundan bir yıl, sanık Vedat Ay’ın suçu gizleme suçundan 5 yıl, sanık Mustafa Barış Yurtsever’in de bir yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, sanık Serkan Altıok’un ise beraatine karar verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X