Oğuzhan Keleş: Kentsel dönüşüm konusunu gündemde tutmalıyız

27 Nisan 2022 15:39
Kocaeli Müteaahitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, “Kocaeli’nin en büyük sorunlarından birisi kentsel dönüşüm. Bunu gündemde tutmalıyız” dedi

Kocaeli Müteaahitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, yönetim kurulu üyelerinden İsmail Akova, Cengizhan Cin ve Nurali Çiftçi ile birlikte bugün gazetemize ziyarette bulundu.

“SEKTÖR AYAKTA KALSIN”

Ziyarette; Kocaeli Müteahhitler Birliğin’in kuruluş sürecinden bahseden Keleş, kamu müteahhitlerinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurguladı. Keleş, “Kamu yatırımları fiyat artışlarından dolayı zora giriyor. Fiyat artışları vatandaşın konuta erişimini de zorlaştırdı. 2018 yılında malum bir takım faiz artışları, daralmalardan dolayı sektörümüz sıkıntıya düştü. Pandemi nedeniyle sıkıntılı dönemlerden geçtik. Ekonomik çalkalanmalar yaşadık. Kamu meteahhitleri daha sıkıntılı bir süreçten geçti. Biz mağduriyet azalsın, sektör ayakta kalsın istiyoruz. Bu konuda birçok faaliyet yürütüyoruz, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Mücadeleye de devam edeceğiz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Kentsel dönüşüm ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keleş, “Kocaeli’nin en büyük sorunlarından birisi kentsel dönüşüm. Bunu gündemde tutmalıyız. Biz şehir merkezlerinde Kentsel dönüşümün ada bazlı değil parsel bazlı ilerlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm ciddiye alınması gereken en önemli konulardan biri. İstenilen ölçüde kentsel dönüşüm gerçekleşmedi. Büyük bir deprem yaşamış bölgeyiz. Olası İstanbul depreminin Kocaeli’ye etkisinin ne olacağını düşünmeliyiz. Şehrimizde en az hasarla atlatacak seviyeye gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X