Öncü Kadınlar Derneği’nin paneline yoğun ilgi

29 Kasım 2022 13:07
Öncü Kadınlar Derneği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günün de ‘Sivil Öneriler’ temalı panel düzenledi

Öncü Kadınlar Derneği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında konuşulmayanları konuşmak üzere Kocaeli Kongre Merkezi’nde bir panel düzenledi. Kadına Yönelik Şiddeti Önlemeye Yönelik Sivil Öneriler teması ile Serpil Büşra Namlı başkanlığında bir araya gelen Öncü Kadınlar Derneği yönetimi; konuşulmayanları konuşmak üzere her biri kendi alanlarında önemli kadın çalışmalarını kente kazandırmış uzmanları bir araya getirdi.

KATILIM GÖSTERENLER

Dernek Yönetiminden Aysun Kocaer, Aysun Yıldırım, Beyza Soğukpınar, Dilara Nur Poyraz, Fisun Keten, Meryem Ünlü Özcan, Nefise Nur Cin, Nükhet Çimen, Ömür Şahin, Safinaz Gülçebi panelde hazır bulundu. Boş koltuk kalmayan salonda dernek temsilcilerinin yoğun katılımı dikkat çekti.  Kızılay, KOGİDER, Kocaeli Anneleri Derneği, Lotus Derneği, Dernekler Platformu, KOÇDER, Kocaeli Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Rumeli Balkan Derneği temsilcileri katılımcılar arasında yer aldı. 

HER AÇIDAN ÖNERİLER KONUŞULDU

Geniş bir yelpazede ve önleyici tedbirler ekseninde kadına yönelik şiddet konuları görüşülen panelde; eğitim, kadın, iletişim, hukuk, sağlık, basın alanlarında çalışmalar yapan uzmanlar ilgiyle karşılandı. Prof. Dr. Elif Karagün kadınların hangi gerekçelerle öldürüldüğüne yönelik çarpıcı istatistikler paylaştı. KOÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Öztan Ulusoy farkındalık çalışmalarının tüm eğitim süreçlerine dahil edilmesine vurgu yaparken bir dizi öneride bulundu. KOÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Paşalı Taşoğlu iletişimin ve kullanılan dilin şiddetin önlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. KOÜ Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili iş hayatında kadınların uğradığı şiddet türlerinden bahsetti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme Merkezi Müdürü Tuğba Uğur, şiddete uğrayan kadınların devlet imkanlarından nasıl faydalanabileceğini, ne tür bilinçlendirme faaliyetleri yaptıklarını anlattı. Av. Emel Ceylan Balcıoğlu ısrarlı takibin suç kapsamının genişletildiğini vurgu yaparken, kadınların şiddet oluşmadan neler yapabileceklerine dair önerilerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Vekili Dr. Zeliha Yeğin çocukluk döneminde yaşanan travmaların yetişkinlik dönemini derinden etkilediği ve huzurlu, her yönden sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmenin geleceğimize etkilerine vurgu yaptı. Dernekler Platformu Başkanı Sevcan Tamer sokak aralarında sesini duyuramayan, kültürünün bir parçası olarak şiddeti içselleştirmiş, haklarından haberdar olmayan birçok kadının kentimizde onlara ses olabilmemiz için beklediğini ifade etti. Paraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şennur Uzan, şiddeti görüntüleyen taraf olarak şiddetin her statüden her kadına uğrayabildiğine ve basında şiddet söylemlerine dikkat çekti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X