CHP'de Körfez itirazı! Sarı: Hakkımızı koruyacağız!

02 Nisan 2024 15:43
Geçersiz oy sayısının 5 binin üzerinde olduğu Körfez’de CHP’nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz reddedildi. İl Seçim Kuruluna da itiraz dilekçesini sunan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, "Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. İnancımız oyların yeniden sayılması" dedi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti adayı Şener Söğüt, kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibi CHP’li Tayfun Balıkçı’nın önünde 1395 oy farkla seçimi kazanıp, belediye başkanı oldu. CHP, sonuçların açıklanmasının ardından ilçedeki 399 sandığın tamamına itiraz etti. 

İTİRAZ DİLEKÇESİ SUNULDU

Oy torbalarının ağzının usule uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların fazla olması, elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle Körfez'deki 401 sandığın tamamına 3 ayrı itirazda bulunuldu. İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesi üzerine CHP bir üst merci olan İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Başiskele Bahçecik Kültür Merkezi'nde bulunan İl Seçim Kuruluna gelen partililer, itiraz dilekçesini kurula sundu. İl Seçim Kuruluna Körfez'in adayı Tayfun Balıkçı'nın yanı sıra; CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, Mühip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya ile partililer katıldı.

SARI: Ä°TÄ°RAZIMIZI YAPTIK

İtiraz dilekçesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da olduğu gibi Körfez halkının da iradesinin kimseye teslim edilmesine müsaade etmiyoruz. Şu anda burada partililerimizle ve demokrasiye inanan tüm avukatlarımız eşliğinde İl Seçim Kurulu’na itirazımızı yaptık. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Bu bir demokrasi mücadelesidir, sadece Körfez Belediyesi için değil Körfez halkının kararına saygı duyma onların kararlarını koruma mücadelesidir.

ÅžAÄ°BE ORTADAN KALDIRILMALI

Tespit ettiğimiz hatalar ve usulsüzlükler başlıca çuvalların usulüne uygun mühürlenmemesi, elektriklerin birden fazla yerde oy sayımı esnasında kesilmesi, geçersiz oyların adayların arasındaki farkın 3 katına denk geliyor olması şeklindedir. Bu durumda seçime ve halkın iradesine gölge düşürmektedir. Bu seçimden İl Seçim Kurulu başı dik bir şekilde görevini yapmış olarak çıkmak istiyorsa itirazımızı kabul etmeli seçim sonucu üzerindeki şaibeyi ortadan kaldırmalıdır.

AKP'NÄ°N ADAYI MÃœCADELEMÄ°ZE DESTEK VERSÄ°N

Halkımızın demokrasiye olan inancına yara verip vermeme meselesini vicdanlarınıza bırakıyoruz ancak mücadelemizi asla ve asla bırakmayacağız. AKP’nin adayı eğer kendine o kadar güveniyorsa kara bulutları gidermek ortadaki usulsüzlükleri kaldırmak için itiraza destek vermelidir. Ancak biliyoruz ki veremeyecektir. Unutmayın ki milletimizin iradesinin şeffafça yansımasının önüne geçebilecek hiçbir güç yoktur. Bizler de hakkımız olanı almak ve kullanılan her bir oya sahip çıkmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. İnancımız oyların yeniden sayılması. AKP'nin adayı da bu kara bulutları ortadan kaldırmak istiyorsa mücadelemize destek versin" dedi.

BALIKÇI: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Tayfun Balıkçı ise "Halkımız iradesinin sandığa yansıması noktasında süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X