Şehir hastanesi için santral kurulacak

29 AÄŸustos 2018 11:56
İzmit’te yapımı devam eden şehir hastanesinin enerji ihtiyacının karşılaması için bölgeye dev bir elektik tesisi kurulacak

Ä°zmit Cephanelik mevkiinde yapım devam eden ÅŸehir hastanesi için dev bir tesis daha kurulacak. Kocaeli Åžehir Hastanesi’nin iÅŸletme aÅŸamasında gerekli olan elektrik enerjisi ile buhar, ısıtma ve soÄŸutma ihtiyacını karşılamak üzere “Trijenerasyonve Kazan Tesisi kurulması ve iÅŸletilmesi projesi hazırlandı.

BEÅž ADET KAZAN

Proje, trijenerasyon sistemi ile ısınma ve sıcak su üretimi amaçlı kazanlar olmak üzere iki ana bileÅŸenden oluÅŸacak. Trijenerasyon sistemi iki adet gaz motorundan oluÅŸacaktır. SoÄŸuk aylarda ÅŸehir hastanesinin ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla beÅŸ adet kazan kullanılacak. Trijenerasyon ve Kazan Tesisi kapsamında kurulacak ekipmanlar aynı bina içerisinde yer alacak.

13 MÄ°LYONA MAL OLACAK

Söz konusu proje sadece ÅŸehir hastanesinin iÅŸletme aÅŸamasında gerekli olacak elektrik enerjisi, sıcak su ve buhar ile ısıtma ve soÄŸutma ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Tesiste yakıt olarak ise yalnızca doÄŸalgaz kullanılacak. 13 milyon liraya mal olacak olan proje ile ilgili inÅŸaat çalışması devam ediyor. Hastane inÅŸaatı ile entegre bir ÅŸekilde inÅŸaat çalışasımın tamamlanması bekleniyor.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X