WhatsApp uygulaması çöktü!

30 Kasım 2017 22:29
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta, akşam saatlerinde yaşanan sorun nedeniyle mesajlar alıcılara ulaşmıyor

Sosyal medyada ‘WhatsApp çöktü mü’ ve ‘WhatsApp’ta mesajlar neden gitmiyor?’ soruları konuşuluyor. Resmi bir açıklama yapılmazken WhatsApp’ın neden çöktüğü üzerine tahminler yapılıyor. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde WhatsApp’ta sorun devam ediyor. Messenger ile ilgili sorunların, Rusya, Ukrayna, Litvanya, Letonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki kullanıcılar tarafından yaşandığı belirtildi. Kullanıcılar, söz konusu sorunu Twitter’da dile getirdi.

KÜRESEL DÜZEYDE KESİNTİ VAR

Yaşanan sorunla ilgili WhatsApp’tan henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde aynı sorunla karşı karşıya kalan popüler mesajlaşma uygulamasının, son günlerde yaşanan siber saldırıya maruz kalmış olabileceği konuşuluyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin güncellemeden kaynaklandığı düşünülüyor. Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) Whatsapp hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada 'Küresel düzeyde bir kesinti var' ifadeleri kullanıldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X