'Yatak odamızın içi görünüyor' dedi, köprü için yıkım kararı çıktı

21 Nisan 2017 11:16
Körfez Yeni Yalı ile Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan üst geçit için bir ailenin şikayeti üzerine yıkım kararı çıktı. Şikayetçi olan aile, “Evimizin ve yatak odamızın içi görünüyor” diyerek şikayetçi olmuştu

Karayolları, D­-100 karayolu üzerinde Körfez Yeni Yalı ile Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan üst geçidi 2012 yılında yaptı. Yeni Yalı Mahallesi'nde oturan bir kişi ise evinin hemen yanında bulunan üst geçitten 3 katlı evinin ve yatak odalarının içinin gözüktüğünü, evde rahat yaşayamadıklarını iddia ederek, 2013 yılında davacı oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi üst geçitin yıkılmasına karar vererek, üst geçidin evden uzak bir alana yapılmasını kararlaştırdı. Mahkemenin aldığı yıkım kararının uygulanmaması için ve ailenin ikna edilmesi amacıyla üst geçidin yanlarını kapattı. Buna rağmen yıkım kararının uygulanacağı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 24 Nisan Pazartesi günü, Karayolları yetkilileri üst geçide gelerek, inceleme yapacaklar ve beraberinde gelen yıkım ekibi de köprüyü yıkacak.

AİLEYİ İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞLARDI

İki mahalleyi birbirine bağlayan ve bölgedeki tek üst geçit olan köprünün yıkılmasıyla, yüzlerce aile daha uzak noktalara yürümek, ya da yasak ve tehlikeli olmasına rağmen bariyerleri atlayarak geçmek zorunda kalacak. Bu durum daha önce de raporlarla bildirilmiş, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran ve muhtarlar mahkeme açan aileyi ikna etmeye çalışmışlardı. Ailenin yıkım isteklerinden vazgeçmemesi halinde üst geçitteki mahkeme kararı uygulanacak ve köprü kaldırılacak. Yeni Yalı Üst geçidi, daha önce Karayolları tarafından şu andaki mevkiinden 20 metre ileri alınmış ve bunun üzerine de aile evlerinin içi gözüktüğü gerekçesiyle mahkemeye başvurmuşlardı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X