Yıldızlı: Gebze’de kaçak film platosu

07 Aralık 2022 12:35
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Kocaeli gündemine dair bir basın toplantısı düzenledi. Yıldızlı: “Kanun garibana işler. Kanunla, nizamla işleri yok bunların. Bu halk sana oy vermiş hizmet almak için” dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı bugün il binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve il yöneticileri katılım gösterdi. 

“MECLİSTE YAŞANAN OLAYI KINIYORUZ”

Açıklamada sözü alan Yıldızlı konuşmasına dün mecliste yaşanan olayı kınayarak başladı: "Dün mecliste yaşanan olayı kınıyoruz. Bu uygulamaları iktidar partisinin milletvekili, başkanları da bu davranışlara girebiliyor. Bu davranışlar hiç yakışmıyor. İYİ Parti teşkilatına ve vekilimize geçmiş olsun diyorum.  Hafta sonu vizyon projelerimizi İstanbul’da sayın genel başkanımız ve birlikte güç birliği oluşturulduğu ekiple vizyon projemizi açıkladık. Cumhurbaşkanı tek başına 2 saat konuştu, genel başkanımız bir ekiple vizyon projelerini tek tek açıkladı. Bu siyaset üstü bir güç birliğiydi. Tüm yurttaşlarımıza seslendi. Birinci ve ikinci sanayi devrimini ıskaladık yeni sanayi devriminin tam merkezinde olacağız anlayışı ile, CHP’nin iktidara ne kadar hazır olduğunu, Türkiye’nin yolsuzluk, yoksunluk sorununu nasıl çözebileceğini, batıya dönmüş yüzü ile açıkladılar.

“VATANDAŞ HASTANELERİN KAPANMASINI İSTEMİYOR”

Kocaeli enteresan bir kent haline geldi. Dün Karamürsel’deydik ama Karamürsel’e girmeden önce muhtarlar gününde muhtarlarımızı ziyaret etmiştik. Hakkımızdan ciddi anlamda bu konu gündeme gelsin diye talep geldi. Bu konu ne idi? Zaten yılan hikâyesine dönen bir şehir hastanesi vardı. Burada asıl problem yolu olmayan bir hastanemiz var. Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, SEKA Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nni kısmı ya da tamamen taşınmasıyla ilgili tepki var. Buradan bir kez daha tarihe not düşmek ve yetkilileri uyarmak istiyorum. Buraların akıbeti ne olacak? Vatandaşlarımız bu hastanelerin kapanmamasını istiyorlar. Hastaneler kapandığı takdirde ulaşım çok ciddi problem olacak. Bu hastanelerin akıbeti ile ilgili iktidar kanadından doyurucu cevaplar bekliyorum.

“O KADAR BECERİKSİZ BİR YÖNETİM VAR Kİ”

Dün Karamürsel’e gittik. Namı değer Tepeköy Göleti’nin önünden geçtik. Göreve geldiğimizden beri atıl bir vaziyette duruyor. O kadar basiretsiz beceriksiz yönetim var ki yirmi yıldır bir işi çözemediler. Ya insan bir derki bu adam bozuk plak gibi aynı şeyi söylüyor bir bakalım der. İnşaatlar devam ediyor, ormanlar kesilmiş ama ruhsat yok. Ruhsat arkadan gelir mantığı ile iş yapıyorlar ama bir vatandaş konteynır koydu mu ona ceza kesiyorlar. Yörüklere arkası olmayan vatandaşa gelince pılını pırtını topla git diyorsun, ama hükümetin yakını olunca iş değişiyor. 

“KANUNLA, NİZAMLA İŞLERİ YOK”

Sayın belediye başkanı bize gelseydiler muhatapta almak istemiyorum kendisini ama bize gelseydiler biz anlatırdık dedi. Sen bostan korkuluğu musun ne işe yarıyorsun orada, mühür vurulduktan sonra inşaat nasıl devam eder. Ruhsat olmadan nasıl iş yeri açtılar bu da ayrı bir konu. Yörüklere de dokunma o zaman niye dokunuyorsun, gücün Yörüklere yetiyor. Demek ki başkanın mührünün hükmü yom orada, mührünün geçeceği liyakatli kadrolara devretmenin vakti geldi sayın yıldırım. Kaçak inşaatlarla uğraşmayın büyük işlere bakın.
Bunlarda hesap verme korkusu yok ki . Kanun garibana işler. Kanunla, nizamla işleri yok bunların. Bu halk sana oy vermiş hizmet almak için. Şehir bölge planlama mezunu birisinin yapacağı bir iş değil bu. 

“GEBZE’DE KAÇAK FİLM PLATOSU”

Belediye meclisinde film platosu yok diyorlar. Kocaeli’nin ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz. Zinnur Bey’in bildiğim kadarıyla mesleği şehir bölge planlama. Yaptıklarına bakın. Bunlarda hesap verme korkusu yok ki. Kanun nedir ya? Kanun Yörüklere, garibana işler, barınamayan öğrenciye işler. Belediye başkanısın. Halkı yanıltmaya ne gerek var arkadaş? Sen bir avuç saray beslemesine hizmet etmek için orada değilsin. Gebze halkına hizmet etmekle mükellefsin. Şehir bölge planlama mezunu bir insanın yapacağı bir iş değil bu iş. Arada Büyükşehir Belediye Başkanı vekalet veriyor, büyükşehiri yönetmeye çalışıyor. Böyle insanlara büyükşehir teslim edilmez.


“SARAYIN YAKININA KANUN İŞLEMİYOR”

Geçtiğimiz yıl müsilaj sorunu yaşadık. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile marmara denizi koruma altına alındı. 3 aydır 2 tane gemi İzmit Körfezi’nde balıkların üreme noktası olan 400-500 metre ileriye dip çamurunu boşaltıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dip çamurunu temizlemek için ihale yaptılar. Denize balık bıraktılar. Yazık günah değil mi? Dip çamurunu temizlemek için 2 milyar bütçe koymuş. Sarayın yakınına bu kanunlar işlemiyor herhalde. Kocaeli’nin geldiği durum içler acısı. Bunlara göz yumarlar ama Gebze meclisinde öğrencilere bir öğün yemek verilsin dediklerinde hepsini reddettiler. Bu ülkede çocuklar okula aç gidiyor. Bunu görmezden geliyorlar. İzmit Belediyesi’ne teşekkür ediyorum bu uygulamaya başladığı için. Lansmana ayıracak para varken böyle bir önemli konu için çocuklarımız içinde para ayırılmalı. Çayırova ve Gölcük Devlet Hastanesi halen yok durumdadır bunların hizmetin alınmasını istiyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X